05 37 26 200 osidrija@os-idrija.si

 

ŠOLSKA KUHINJA

kuhinja

Prehrana v veliki meri vpliva na zdravje, zlasti ima velik pomen uravnotežena prehrana v otrokovem zgodnjem razvojnem obdobju.

Učencem na šoli nudimo dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico za učence v PB in učence vozače, če to želijo. Kuharji sestavljajo obroke po smernicah, ki so predpisane za šolsko prehrano. V šolski kuhinji pripravljajo tudi dietne obroke za učence, ki imajo zdravniška priporočila. Posebno pozornost namenjamo zmanjševanju količine ostankov hrane.

Učenec se s PRIJAVO NA ŠOLSKO PREHRANO naroči na prehrano v šoli. Prijavo odda razredničarki-ku v mesecu juliju za naslednje šolsko leto.

Vsako spremembo učenec-ka oziroma starši javijo v šolsko kuhinjo po telefonu 05 37 26 219, preko sistema Moja malica, po elektronski pošti prehrana@os-idrija.si ali prek spodnjega spletnega obrazca. Malico je potrebno odjaviti vsaj en delovni dan prej, kosilo pa do 8. ure zjutraj. V kolikor starši posameznega obroka ne odjavijo pravočasno, plačajo polno ceno obroka. Posamezen obrok za učenca, ki je odsoten od pouka zaradi sodelovanja pri športnih, kulturnih in drugih dejavnostih, tekmovanjih, itd. odjavi šola.

Prijave in odjave obrokov sprejemamo vsak delovni dan do 8. ure zjutraj preko spodnjega obrazca ali direktno preko sistema Moja malica

Trenutni obrazec za prijava/odjava obrokov bo s koncem januarja 2023 ukinjen.

Takrat bo prijava/odjava obrokov možna izključno preko sistema Moja malica. Na voljo so navodila za registracijo in prijavo/odjavo obrokov.

Predlagamo vam, da že sedaj naredite registracijo v tem sistemu in preizkusite njegovo delovanje.

Evidenco kosil po seznamu vodi vodja šolske prehrane in se obračunava mesečno na položnici za tekoči mesec.

Stroške prehrane je potrebno poravnati do roka, označenega na položnici.

Cenik šolske prehrane.

V skladu z Zakonom o šolski prehrani je ministrica s sklepom določila novo ceno malice, ki v šolskem letu 2021/2022 znaša 0,90€.

Podrobnejše informacije o šolski prehrani si preberite v Pravilih šolske prehrane na naši spletni strani.

Nudimo tudi možnost naročila kosil za zunanje odjemalce. Vsi, ki bi želeli, naročiti kosilo v naši kuhinji to storite na zgoraj opisan način.

Kaj dobrega za vas in vaše otroke pripravljamo v tem tednu, pa si lahko ogledate v JEDILNIKU.

 

DOBER TEK!

 

Prijava/Odjava obrokov

Dostopnost