Skoči na glavno vsebino

12. marca smo se predstavniki Nejc Novak, Lovro Kurtanjek, Nina Čuk, Nina Mohorič in Neva Uršič udeležili medobčinskega parlamenta v sejni sobi občine Idrija. Najprej smo izglasovali delovno predsedstvo in nato nadaljevali na prvo točko, kjer smo učenci vseh šol idrijsko-cerkljanske regije predstavili svoje tako imenovane “žulje”. Predstavniki Osnovne šole Idrija smo predstavili 3 žulje. Najbolj smo izpostavili puščanje strehe, slabo prezračevanje in obrabljen parket v Modri dvorani. Izpostavili smo tudi pot v šolo mimo slaščičarne Gabron in našo željo po atletski stezi na stadionu. Poleg žuljev, pa smo pohvalili digitalne oglasne deske, ki smo jih dobili v šoli, našo novo prenovljeno knjižnico ter sejno sobo in sobo za sproščanje.

V drugi točki smo šole predstavile, kaj vse smo na temo duševnega zdravja naredili na naših šolah v zadnjih dveh letih. V sklopu te teme so na naši šoli potekale številne delavnice, minutke za sproščanje, šolski radio in še bi lahko naštevali. Nekateri projekti pa so še vedno v teku.

Srečanje smo sklenili z delom v skupinah, kjer smo se pogovarjali o tem, kaj vse bi se še dalo storiti glede duševnega zdravja. Poleg tega smo tudi predlagali teme za naslednje leto, in sicer digitalizacijo, pomen športa in odvisnost. Te teme sta kasneje Nejc in Lovro predstavila tudi na regijskem parlamentu.

Nina Čuk in Nina Mohorič, 9. c

Dostopnost