Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Idrija, je bila uspešna pri prijavi na nagradni natečaj »sUI & SČK/360°«, ki ga je razpisal kompetenčni center Setcom, pod vodstvom Pedagoške fakultete v Mariboru. Namen natečaja je pridobiti čim več ustvarjalnih idej, ki vključujejo uporabo tehnološke opreme. Ideje naj bi prispevale k razvoju konkretnih izobraževalnih aktivnosti za razvoj pismenosti s področja sistemov umetne inteligence ter socialnih in čustvenih kompetenc vseh sodelujočih v vzgojno-izobraževalnem procesu.

Učenci predmetne stopnje so v mesecu januarju s pomočjo virtualnih očal Oculus Quest pri različnih predmetih predmetne stopnje spoznali delovanje virtualne resničnosti. Pri pouku biologije so nadgradili svoje znanje poznavanja zgradbe človeškega telesa, pri geografiji pa si ogledali različne geografske pojave preko interaktivnih 360° posnetkov.

V mesecu febrauarju bodo učenci s pomočjo humanoidnega robota Alpha mini spoznali področje robotike in ga povezali z učenjem osnovnih čustev ter poglabljanju prijateljskih vezi na šoli.

V okviru raziskave teme prijateljstva so učenci programa ONIS2 pripravili kratek in zabaven video posnetek, ki prikazuje delovanje robota. Vabljeni k ogledu:

Mentor: Nejc Grošelj

 

 

Dostopnost