Skoči na glavno vsebino

Verjetno nas je mnogo prepričanih, da je praznični december najlepši čas v letu. Da bi čarobno vzdušje pričarali tudi na Osnovni šoli Idrija, smo učiteljice prvega razreda pripravile prav poseben dogodek. Naša glavna ideja je bila spodbujati medgeneracijsko sodelovanje in utrjevati medsebojne vezi, zato smo zadnji novembrski dan izkoristili za druženje, ki sicer ni ravno del šolskega vsakdana. K pouku likovne umetnosti smo namreč povabili stare starše naših prvošolcev ter tako izkoristili čas za druženje in ustvarjanje prazničnih okraskov. Z iskrico v očeh smo naše učilnice skupaj spremenili v prijetne praznične prostore. Ob ustvarjanju vrtljivega snežaka iz papirnatih krožnikov in izdelovanju novoletnih voščilnic smo neizmerno uživali prav vsi. Učiteljice smo bile vesele tudi zadovoljstva in hvaležnosti, ki so jo med našim prijetnim druženjem izrazili stari starši.

“Zelo všečno in prijetno je bilo. Hvala učiteljicama za idejo in pripravo druženja.” (Ljubo Ukmar)

»Na povabilo učiteljic Ane in Žive, naj se stari starši udeležimo izdelovanja novoletnih okraskov z našimi prvošolčki, sem se le-tega z veseljem udeležila. Otroci so nas navdušeno sprejeli in nam zapeli pesem. Učiteljici sta nas lepo vodili pri izdelovanju snežakov in voščilnic, izdelki so bili prav prisrčni, otroci pa navdušeni. Prav prijetno pa je bilo tudi srečanje sošolk, s katerimi smo skupaj obiskovale osnovno šolo. Ob končanem dogodku niso bili veseli samo otroci, ampak tudi vsi stari starši. Res hvala učiteljicama Ani in Živi za prijetno izpeljano druženje.« (Irma Grahelj)

»Z vnukinjo Evo sva se imeli zelo lepo. Bilo je sproščeno in prijetno.« (Cvetka Štrus)

»Zahvala učiteljicama za trud, saj je bil dan poln veselja in žarečih otroških oči. Imeli smo se zelo lepo in upam, da nas zopet povabijo na kakšno delavnico. » (Darija Tušar)

Z zagotovostjo lahko rečemo, da nam je uspelo ustvariti dogodek medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja, ki je s toplino zaznamoval prehod v praznični december. S hvaležnostjo v srcu smo se poslovili in se dogovorili, da bomo v pomladnem času izvedli še kakšno skupno dejavnost.

Živa Caruso in Ana Kurtanjek

(fotografija: Ana Kurtanjek)

Dostopnost