Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Idrija je v letošnjem šolskem letu v program podaljšanega bivanja vpisanih 308 učencev od 1. do 5. razreda. Za učence so igre, ki se jih v podaljšanem bivanju igrajo, le zabaven način, da za nekaj časa prekinejo s šolskimi obveznostmi, učitelji pa vemo, da se v tem času opravljajo številne funkcije, povezane z razvojem otroka. 

Žoga, ki je najpogostejši pripomoček za zabavo naših učenk in učencev, nudi priložnost za različne skupinske igre. Učencem omogoča učenje sodelovanja v skupini, pogajanja, reševanja nesoglasij in postavljanja zase. S tem, ko so učenci v skupni igri, prevzamejo nadzor nad igro in odgovornost za rezultat celotne ekipe. Ker se od njih zahteva, da spoštujejo navodila igre, pridobivajo tudi občutek za čas ter urijo veščine vodenja in odločanja. Nenazadnje pa aktivnosti z žogo izboljšujejo sposobnost prostorskih predstav, razvijajo koordinacijo celotnega telesa, ravnotežja in spodbujajo natančnost.

Vsekakor je vpliv iger z žogo ogromen in tega se zaveda tudi podjetje Kolektor, ki je s tokratno donacijo dvajsetih žog omogočilo, da bodo učenke in učenci skozi igre krepili zdravje, razvijali zdravo športno tekmovanje, ustvarjalnost in spodbujali razvoj socialnih veščin. 

Iskrena hvala. 

Avtorica fotografije: Urša Erjavec

Dostopnost