Skoči na glavno vsebino

Olimpijski ogenj mora biti pržgan do konca olimpijskih iger. Tekmujejo kolesarji, tekači in drugi športniki. Z letalom bodo šli na Japonsko. Videli smo, ko so z baklo pritekli do šole.

Tjaša

Olimpijsko baklo so nosili otroci. Olimpijske igre bodo poleti. Z olimpijsko baklo prižgejo ogenj.

Luka.

Olimpijski ogenj prižgejo v Grčiji. Od tam ga prevzamejo z baklo. Baklo z ognjem nesejo po celem svetu. Na koncu baklo prinesejo v tisto mesto, kjer bodo olimpijske igre in z njo prižgejo olimpijski ogenj.

Nik

Za šolo smo si ogledali prihod olimpijske bakle. Baklo so nesli mimo šole. Ko se začnejo olimpijske igre, prižgejo ogenj. Olimpijsko baklo bodo nesli do gradu.

Leon

Po gospodinjstvu smo se obuli in šli ven. Zunaj smo gledali športnike. Športniki so nosili olimpijsko baklo. Na šolskem igrišču so si zamenjali baklo in zastave. Na začetku smo se lahko fotografirali pred avtom.

Vasja

Zjutraj nam je učiteljica predstavila olimpijsko baklo. Po računalništvu smo se obuli in šli ven. Na igrišču smo malo počakali, da so pritekli tekači. Na igrišču so se tekači zamenjali. Tekači so tekli naprej, mi pa smo nadaljevali s poukom.

Sefejdin

Danes smo se pogovarjali o olimpijskih igrah. V letu 2020 bi morali izvesti olimpijske igre in tek z olimpijsko baklo po svetu. Odločili so se, da jih izpeljejo letos. Ravno danes je olimpijska bakla prispela v Idrijo do naše šole. Lahko smo se fotografirali ob avtu na katerem je bil snemalec dogajanja. Potem smo na dvorišču videli baklo in dva najboljša idrijska kolesarja, ki sta jo nosila. Bakla predstavlja mir po svetu.

Yulieth

Olimpijska bakla potuje po vseh državah, ki bodo sodelovale na poletnih olimpijskih igrah. Bakla je opravila že dolgo pot. Bakla je simbol miru. V času, ko bakla potuje in potekajo olimpijske igre, ne sme biti nikjer po svetu vojn. Imeli smo priložnost videti baklo, ki so jo nosili idrijski špotniki udeleženci olimpijskih iger. Pritekli so do šole, nosili so baklo in slovenske zastave. Na kratko so se fotografirali in tekli naprej.

Urša

 

Dostopnost