Skoči na glavno vsebino

Območno združenje ZVVS Idrija – Cerkno, je v letošnjem šolskem letu razpisalo že 9. literarni natečaj na temo “Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije”.  Natečaja se je  udeležilo 7  učencev naše šole, pod mentorstvom učiteljice Marije Majnik in učitelja Roberta Jereba.

Z literarnimi prispevki so sodelovali: Manca Strel 7.c, Neža Strel 7.c , Lucija Leskovec 8.a, Valentin Kavčič 8.b, Gal Kržišnik 9.b, Anže Klančar Jurjavčič 9.c in Anej Lazar 9.c.

V letošnjem šolskem letu smo na OŠ Idrija načrtovali prireditev ob dnevu upora proti okupatorju, kjer bi razglasili zmagovalce natečaja osnovnih šol v idrijski in cerkljanski občini.  Zaradi epidemije je bila proslava odpovedana.

Zaključek natečaja smo tako na naši šoli izvedli v četrtek, 4.6.2020. Na prireditvi je bilo s strani strokovne komisije, ki jo vodi g. Zorko Velikanje podeljeno priznanje, za najboljši prispevek. Iz naše šole je priznanje prejel Gal Kržišnik, učenec 9.b razreda, za prispevek z naslovom »Varnostno obveščevalna služba«. Vsi sodelujoči učenci pa so za nagrado prejeli slovensko zastavo in Zbornik vseh prispevkov, ki so prispeli na literarni natečaj. Priznanja  in nagrade jim je izročil dolgoletni koordinator natečaja g. Marko Mikuž.

Vsem udeležencem iskrene čestitke!

Dostopnost