Skoči na glavno vsebino

V času šolskega dela na daljavo so lahko učenke in učenci 6. in 7. razreda risali strip za spletni natečaj »Protistrip – s stripom proti virusu« v organizaciji JSKD, ki je potekal med 26. marcem in 30. aprilom 2020.

Prejeli so dela 383 avtorjev in avtoric. Vse prispevke je skrbno pregledala dr. Slađana Mitrović, akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Pri izboru je presojala, kako so posamezniki v svojem delu upoštevali izbrano tematiko in formo stripa. Izbrana dela so pokazala izviren in kakovosten način oblikovanja stripa tako na ravni podobe kot samem v tekstu. Odločila se je za podelitev petih priznanj v petih starostnih kategorijah.

Poleg petih priznanj je podelila tudi pohvale za kakovost, ki jih je prejelo 19 avtorjev in avtoric, ki so v veliki konkurenci prav tako izstopali.

Med njimi je tudi učenka 7.b razreda Živa Gnezda, ki nas vedno znova preseneča s svojo likovno ustvarjalnostjo. Živi iz srca čestitamo in upamo, da bo veselje nad ustvarjanjem še dolgo trajalo.

Nagrajene stripe (priznanja in pohvale) si lahko ogledate na facebook strani JSKD – ja:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.946730952414800&type=3

Vse stripe si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.facebook.com/media/set?set=a.908375219583707&type=3

Živin strip z virusno temo pa si lahko pogledate kar tukaj. Poleg njenega »Protistripa« je na ogled tudi njen strip z posebnim kengurujem, ki ga je narisala za likovno umetnost. Ogled je varen, ni nevarnosti okužbe. Razen z risanjem stripa.

Irma Gnezda

Dostopnost