Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki obiskujejo podaljšano bivanje od prvega do petega razreda, vsako leto pozdravijo prihod jeseni z Jesenovanjem.

Po koronavirusnem obdobju, ko je bilo Jesenovanje izpeljano na malce drugačen način, je bilo letos v zraku čutiti navdušenje, optimizem in željo po ustvarjanju in medvrstniškem druženju.

Učenci so nekaj dni pred dogodkom v razredih izdelali “škrniclje”, v katere so dobili kostanj, kasneje pa so vanj odložili olupke.

Koordinatorica dogodka, Snežana Gabršček, je za Jesenovanje izbrala pravi jesenski dan, 21. oktober.

Sončni žarki, prijetne temperature in magične jesenske barve so nakazovale, da je pred nami prav poseben dogodek. Po kosilu so se najmlajši, učenci prvega in drugega razreda, odpravili v Mejco, kjer so izdelovali mandale. Nekateri drugošolci pa so pri učiteljicah imeli ustvarjalne delavnice. Ostali učenci so si izbrali želeno dejavnost. Izbirali so lahko med štafetnimi igrami, igro med dvema ognjema, team buildingom, ustvarjalnimi delavnicami, pri zadnji dejavnosti pa so dušo vdihnili Botri jesen.

Čas tudi tokrat ni bil na naši strani, zato je za določene učence kaj hitro prišel čas odhoda.

Z iskricami v očeh in tudi precej utrujeni, so se ustavili še pri zadnji postojanki, kjer so se posladkali in osvežili s kostanji in čajem.

Učiteljice podaljšanega bivanja smo vesele, da se je vse izteklo, kot smo načrtovale. Veliko nam pomenijo tudi povratne informacije učencev:

Bilo je super. Imela sem se lepo. Kostanji so bili dobri. Uživala sem v štafetnih igrah. – Veronika

V petek mi je bilo zelo fino. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo jedli kostanje. – Arne

Meni je bilo na Jesenovanju zelo všeč. Všeč mi je bilo, ker smo jedli kostanje. Imeli smo tudi prosti čas. – Vid

Bil sem na štafetnih igrah. Bilo mi je všeč, saj so bile igre zabavne. Veliko sem se družil s prijatelji. – Matic

Bila sem na Jesenovanju. Izbrala sem delavnico, kjer smo izdelovali Botro jesen. Izdelali smo jo tako, kot smo si želeli. – Anika

 

Dostopnost