Skoči na glavno vsebino

Letošnja pevska revija otroških in mladinskih zborov občin Idrija in Cerkno je letos potekala v drugačni obliki. Izvajale so se v obliki skupnega petja in enotnega repertuarja vseh nastopajočih . Na tak način je  bilo izvedenih okrog 60 Zborovskih boomov po celi Sloveniji.

»Naš« se je odvijal v torek, 7.6.2022 pred Osnovna šolo Idrija. Zapelo je 120 pevcev iz OŠ Idrija, OŠ Črni Vrh (zborovodja Damjana Vončina) in OŠ Cerkno (zborovodja Vanja Lampič).

Osnovno šolo Idrija je zastopalo 38 pevcev OPZ Zlata roža, ki ga vodi Elizabeta Lampe.

Dogodek je bil praznik petja in druženja. Po dolgem času, so pevci spet lahko stali tesno drug ob drugem brez mask in peli. Neprecenljivo.

Zborovski repertuar je bil ponujen in organiziran s strani organizatorja, to je Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Booma v Idriji se je udeležila tudi Mihela Jagodic, producentka za vokalno glasbo na JSKD. Pohvalila in zahvalila se je pevcem, zborovodkinjam, OŠ Idrija za gostoljubje, županu Tomažu Venclju za omogočeno izvedbo v Idriji, ravnateljem, ki podpirajo pevsko dejavnost po šolah in Radu Božiču , predstavniku Območne izpostave JSKD Idrija.

Številčen zbor se je predstavil z devetimi pesmimi, na klavirju pa jih je spremljala Maja Tanjšek. Članom OPZ Zlata roža pa ob tej priliki izrečemo le pohvalo za trud, lep nastop in dobro voljo na vajah in končnem nastopu.

 

Foto: Robert Zabukovec

Foto: Robert Zabukovec

Foto: Robert Zabukovec

Foto: Robert Zabukovec

Dostopnost